Coaching

Coaching jest procesem rozwojowym skoncentrowanym na teraźniejszości i przyszłości, na rozwiązywaniu problemów, na przyszłych możliwościach, a nie na minionych błędach.

Coaching jest procesem kreatywnym, stymulującym autorefleksję, poszukiwanie nowych perspektyw, wspierającym wyznaczanie i osiąganie celów, umożliwiającym rozwój kompetencji osobistych i zawodowych.

W procesie coachingu wspieramy naszych klientów w prawidłowym wyznaczaniu celów, wyzwalaniu potencjału i efektywnym wykorzystywaniu własnych umiejętności.

W czym Tobie może pomóc coaching?

1. REALIZACJA CELÓW I MOTYWACJA
Potrafisz stawiać sobie ambitne cele ale masz problem z ich realizacją? W pracy, w domu zostawiasz wszystko na ostatnią chwilę? A może masz wiele pomysłów i nigdy nie zaczynasz ich realizować? Szybko tracisz motywację? Zazdrościsz innym, że mają w życiu wiele, a sam stoisz w miejscu? Boisz się zacząć, szukasz inspiracji.

2. STRES I EMOCJE
Nie potrafisz kontrolować swoich emocji, łatwo dajesz się im ponieść. Jesteś w jakimś konflikcie? Nie radzisz sobie ze stresem w pracy, w domu? Chcesz to zmienić? Chcesz odzyskać kontrolę nad własnym życiem?

3. ASERTYWNOŚĆ I POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI
Myślisz o sobie, że jesteś szarą myszką? Ciągle musisz udowadniać sobie i innym, że jesteś wartościowym człowiekiem? Boisz się wystąpień publicznych, reakcji innych ludzi, zmian, nowości, tego jak wyglądasz, co inni pomyślą? Chcesz powiedzieć „NIE”, ale nie masz odwagi? Pracujesz za innych, czujesz się wykorzystywana/y, ale nie potrafisz tego zmienić? Daj sobie szansę na życie w zgodzie ze sobą samym

4. RELACJE I ZWIĄZKI
Jesteś samotną osobą? Nie możesz znaleźć partnera, partnerki? A może masz już tę osobę ale nie potrafisz jej zatrzymać? Nie potrafisz nawiązać dłuższej relacji? Wciąż kłócisz się z rodzicami, dziećmi, małżonkiem? Chcesz to zmienić?

5. PERFEKCJONIZM
Perfekcjonizm staje się Twoją udręką? Nie możesz zasnąć, gdy Twój dom nie lśni czystością? Denerwują Cię najmniejsze błędy Twoich podwładnych. Nie jesteś w stanie zaakceptować siebie takim jakim jesteś. Robisz kolejne studia ale nadal nie podejmujesz pracy gdyż uważasz, że wiesz za mało i masz za małe kompetencje? Jesteś pracoholikiem?

6. ZARZĄDZANIE WŁASNYM CZASEM
Nie możesz znaleźć chwili dla siebie? Wciąż coś odkładasz na później? Praca zabiera Ci cały czas? Nie potrafisz ustalić priorytetów? Masz tyle zajęć, że nie wiesz od czego zacząć? Chcesz odzyskać równowagę i w pełni cieszyć się życiem?

Jeśli masz podobne problemy to znaczy, że coaching jest dla Ciebie!

Kim jestem  i jak pracuję

Zapewniam pełną dyskrecję i poufność treści spotkań – to podstawa mojego kodeksu etycznego. Nie doradzam, nie odwołuję się do swoich przeżyć – zadaję pytania i stymuluję do poszukiwania własnych, najlepszych rozwiązań.

Bycie coachem daje mi poczucie spełnienia, pewność co do sensu i skuteczności samego coachingu oraz prowadzonych w jego ramach działań. Jest tak dlatego, że jestem przekonana, co to skuteczności tej metody rozwoju osobistego i sposobu osiągania postawionych sobie celów.

Czerpię siłę i motywację do dalszego rozwoju swoich kompetencji w tym obszarze, w dużej mierze, dzięki empirycznemu doświadczaniu, jak moi coachingowi klienci realizują siebie i swoje marzenia.

Z wykształcenia jestem mgr socjologii i mgr ekonomii – absolwentką Uniwersytetu Szkół Społecznych SWPS w Warszawie na kierunku Socjologia/ZZL oraz Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Dodatkowo uczestniczyłam w kilkudziesięciu kursach, szkoleniach i konferencjach z zakresu zarządzania , marketingu i rozwoju osobowego
Inwestowanie w swój rozwój to dla mnie podstawa, dlatego ciągle odkrywam nowe obszary i doskonalę swoje kompetencje. Uczestniczę w wielu wydarzeniach coachingowych, aby oferować profesjonalne i jak najefektywniejsze wsparcie moim klientom.

anna.loszczynska@gmail.com

Jak wygląda proces coachingu?

1. Sesja zerowa (do 90 minut)
Sesja podczas której wzajemnie się poznajemy oraz ustalamy zasady współpracy. Ne tej sesji cel nad którym zaczniemy pracować

2. Sesje standardowe (3/6/9 spotkań do 60 minut)
Cykliczne spotkania na których pracujemy nad realizacją wcześniej ustalonego celu. Spotkania odbywają się średnio co dwa tygodnie

3. Sesja końcowa (do 60 minut)
Sesja domykająca, która stanowi podsumowanie przeprowadzonego procesu coachingowego. Na tej sesji ustalamy także cele na przyszłość, do samodzielnej pracy.

Sesja Coachingowa
To specyficzny rodzaj rozmowy przebiegający w ramach określonej struktury

Referencje

Sesje pomogły mi na nowo uwierzyć w siebie i swoje możliwości. Dzięki coachingowi spojrzałam na swoje życie zupełnie z innej strony i uświadomiłam sobie, że cele, plany, marzenia można realizować. TAK! Można!
~Danuta

Dzięki sesjom coachingowym zdałem sobie sprawę z moich możliwości i umiejętności oraz uświadomiłem sobie jak z nich skutecznie skorzystać. Poradziłem sobie z kilkoma problemami, które od lat siedziały w mojej głowie. Przypomniałem sobie co jest dla mnie ważne w życiu osobistym i zawodowym. Jestem ogromnie wdzięczny. Gorąco polecam współpracę każdemu zagubionemu w życiu!”
~Sebastian

Z początku podeszłam do coachingu bardzo ostrożnie, jednak jak się okazało rozpoczęcie spotkań było jedną z najlepszych decyzji w moim całym życiu. Uświadomiły mi, że można zrealizować plany życiowe, które wcześniej wydawały mi się czymś abstrakcyjnym i nie do osiągnięcia. Nauczyłam moje skrzydła na nowo latać!
~Katarzyna